Yrityslainaa netistä yrittäjälle

Posted on

Yrityslainaa voi nykyään hakea kätevästi kokonaan netissä, niin uudelle kuin vanhallekin yritykselle. Prosessi tapahtuu kokonaan paperittomasti ja ilman konttorikäyntejä sekä todella nopeasti: parhaimmillaan lainarahat ovat tilillä jo samana päivänä. Kuten arvata saattaa, kyseessä ei kuitenkaan ole mitkään edulliset lainat, päinvastoin. Ilman vakuuksia ja todella nopeasti netistä saatava yritysluotto voi olla todella kallis, todelliselta vuosikoroltaan jopa yli 100 prosenttia.

Suomessa netin kautta haettavia yrityslainoja on jo parikymmentä. Yrityslainat on esitelty Yrityslainat.net sivustolla, jonne on koottu muutenkin kattavasti tietoa yrityslainoista. Lähes kaikki netin kautta haettavat yrityslainat ovat vakuudettomia, joten minkäänlaisia reaalivakuuksia ei tarvita. On kuitenkin muutamia firmoja, jotka vaativat vakuuksia, joten lue tarkasti lainaehdot ja kuvailut ennen kuin lähdet viemään lainaprosessia eteenpäin.

Yrityslainaa ei luottotiedottomalle

Vaikka yrityslainoja ei koske kuluttajasuojalaki ja siten lainojen hinnoittelut ja markkinointi poikkeaa paljon toisistaan, on näillekin lainoille olemassa samat reunaehdot kuin kulutusluotoillekin. Ensimmäinen kohta on se, että yrityslainaa ei myönnetä yritykselle, joka ei löydy kaupparekisteristä. Yrityksen asiat täytyy olla kunnossa. Samoin täytyy olla myös yrittäjän luottotiedot, sillä yrittäjä takaa yritysluoton omalla nimellään ja siksi myös yrittäjän luottotiedot tarkistetaan. Yrittäjällä täytyy olla myös maksukapasiteettia jonkin verran, jotta pystyy tarvittaessa hoitamaan yrityksen luoton mikäli yritys ei siihen kykene.

Yrityslainaa ei siis kannata edes yrittää hakea, mikäli yrittäjän itsensä luottotiedot eivät ole kunnossa.

Nopea yrityslaina voi olla kallis

Valitettavan usein nettiluotoissa nyrkkisääntö on, että mitä helpommin ja nopeammin laina irtoaa, sitä kalliimpi se on. Tämä näyttäisi toistuvan myös yritysluotoissa. Nopeaa yritysluottoa haettaessa yrityksen ja yrittäjän tiedot ja maksukyky ei kartoiteta, vaan luottoa saatetaan myöntää pelkkien luottotietojen tarkistusten jälkeen. Tämän vuoksi laina on yhtiölle todella riskialtis ja siksi sen korko nostetaan ylös. Mikäli haluat edullisemman lainan, älä tartu yritysluottoon, jota mainostetaan nopeudella. Tartu mieluummin maltillisemmin markkinoituun luottoon, jonka tarjoaa sinulle kenties jo ennestään tuttu nettiyhtiö.

Jos olet yksinyrittäjä, muista, että henkilökohtainen kulutusluotto on myös vaihtoehto, toki osakeyhtiössä myös. Esimerkiksi Bank Norwegian tarjoaa suhteellisen edullisia kulutusluottoja, jotka todennäköisesti tulevat selvästi edullisemmaksi kuin nopea vakuudeton yritysluotto. Osakeyhtiössä voit ottaa henkilökohtaisen luoton ja lainata summan edelleen yritykselle.

Lue lisää yrityslainoista esim Yrittäjät.fi sivustolta, lue myös yrittäjien kokemuksia!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 5 =