Apua asuntolainan hankintaan!

Posted on

asuntolainan-hankintaan-apua

Asuntolainaa pitäisi ryhtyä hakemaan. Jotenkin tuntuu, että on erittäin huono aika sellaiseen, koska joka paikassa pauhataan etteivät pankit anna luottoa. Enpä ole aikoihin pankista lainaa hakenutkaan, vaan olen käyttänyt vakuudettomia kulutusluottoja ja pikalainoja, joihin ei tarvitse kuin ilmoittaa nimi ja henkilötunnus niin kaikki on selvää! Esimerkiksi Credit24:n vipit ovat toimineet erittäin hyvin. Maksuaikaa saa ja eräpäivääkin saa siirrettyä ilman kustannuksia tietyn verran. Täytyy vain aina muistaa, että tiedossa on rahaa, jolla lainat maksaa pois! Pikavipeillä saa äkkiä itsensä loukkoon!

Mutta nyt ei ollut tarkoitus puhua pikavipeistä tai kulutusluotoista ja siitä miten niitä voi hakea netistä, voisin tehdä tästä erikseen jutun.

Oli tarkoitus miettiä asuntolainan hankintaa! Neuvoja asuntolainan hankintaan löytyy kyllä netistä ja siihen saa vertaistukea keneltä vaan asuntovelalliselta, mutta mun mielestä täällä Uusilaina.fi -sivustolla on hyviä asuntolainavinkkejäkin. Siellä asioin muutkin laina-asiani, jotka netissä teen. Sinne on koottu eri lainantarjoajilta tietoja vertailuun, se ei itse anna lainaa. Odottelen sinne uusia asuntolainavinkkejä, koska sivustoa päivitetään tiheästi, joten luulisi niitä tulevankin.

Laina-asioissa mielestäni tärkeintä on suunnitella hyvin etukäteen. Aivan hetken mielijohteesta tai hetken mielihalusta lainaa ei kannata ottaa, koska tällöin ei tule mietittyä pystyykö sen maksamaan takaisin. Sitä paitsi, kun harkitsee asiaa kaksi kertaa yleensä lainahalut karisevat siinä aika pian. Mieluummin haen harkitun lainan harkittuun ostokseen kuin olen lainaloukussa lopun ikääni. Maksan aina pois edellisen lainan ennenkuin otan seuraavan. Näin lainaerä pysyy kuukaudessa kohtuullisena.

Nyt asuntolainan kanssa on tietysti asia erikseen. Sitä tulen maksamaan parikymmentä vuotta, riippuen siitä minkäkokoisen lainan haen. Olen suunnitellut, että voin hakea ehkä korkeintaan 150 000 lainaa ja tämä määrittään paljolti asuntoa jonka voin ostaa. Minulla ei kyllä ole paljoa säästöä koska olen paljon elänyt velaksi, joten en ole varma mitä ne pankissa sanoo tuosta lainamäärästä. Uusilaina.fi sivustolla on muuten hyvä laskuri, josta näkee selvästi korkojen osuuden eripituisissa lainoissa. meillä on nyt mahtava aika kun on niin matalat korot, mutta kauhulla ajattelen jos vaikka kymmenen vuoden päästä lainani korko olisi 6 prosenttia! Lainan maksu hidastuisi valtavasti koska niin iso osa menisi korkoihin. Siksi olisi mielestäni kuitenkin tärkeää saada laina nyt, kun korot ovat matalalla, laina lyhenee kuitenkin nyt niin nopeasti!

Sivuilta löytyy selityksiä perusasioihin joita lainanhakijan tulee tietää. Esimerkiksi mitä tarkoittaa annuitettilaina, mikä on lainamarginaali, mikä on kolmen kuukauden tai puolen vuoden euribor. Nämä ovat vähintään perusasioita, jotka jokaisen asuntolainan hakijan pitää tietää ja ne voi helposti opetella tuolta sivustolta! Sivustolta löytyvät myös Ari Paunan vinkit asuntolainan hallintaan vaikeinakin aikoina. Eli jos joudut työttömäksi ja sinulla on lainaa lue ensin nuo, ennenkuin vaivut paniikkiin!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

58 − 57 =